Home » Hoe

Hoe

Schooljaar 2018-2019

Voor het schooljaar 2018-2019 heb ik weer plaatsen beschikbaar voor leerlingen in Dieren en directe omgeving (max 8 km).

Kennismakingsgesprek

Voordat de bijles voor wiskunde of rekenen begint maak ik eerst kennisĀ met de leerling en zijn of haar ouders/verzorgers. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk waar precies de problemen liggen. Vervolgens maken we een plan voor de praktische uitvoering van de wiskunde of reken bijlessen.

Inhoud bijles

Het grootste deel van de bijles wordt besteed aan het maken van opgaven. Vooraf leg ik de theorie waar nodig nog een keer uit, maar met het maken van opgaven wordt het pas duidelijk waar de pijnpunten liggen, deze krijgen aandacht door extra uitleg en oefening. Aan het einde geef ik nog studeeraanwijzingen en opgaven mee als dat nodig is waar we de volgende les op terug komen.

Frekwentie bijlessen

Normaal duurt een bijles 60 minuten (eventueel kan ook 75 of 90 minuten) en wordt eenmaal per week gehouden op een vaste dag. Echter, waar nodig en mogelijk werk ik met maatwerk. Tijdens de schoolvakanties stoppen ook de bijlessen, tenzij er behoefte is aan extra lessen.

Tijdelijk bijlessen

Verder is het ook mogelijk om gedurende een aantal weken wiskunde bijlessen te volgen. Dit laatste kan bijvoorbeeld nodig zijn om een achterstand door ziekte in te halen.

Voorwaarts met Bijles

Geeft je weer plezier en vertrouwen in wiskunde en rekenen.
Persoonlijke benadering en flexibiliteit.